X Walker

Walk your own way in life

Fiets Avontuur – Etappe 7

Ares – Soulac-sur-mer
Wat een lekkere dag. Een dag met veel kilometers, droog en regelmatig de zon. Het lekkere ontbijt werd vanmorgen verzorgd in de chamber d’hotes Aresia. Zeer compleet met eigengemaakte jam. De gezellige host is zeer voorkomend en tijdens ontbijt ontmoeten we een Nederlandse Welshman uit Leiden die de Velodyssee naar het zuiden fietst. Op het gemakje. 40 kilometer op een dag is mooi. Misschien gaan wij dan toch iets te snel? Met een aantal dagen van 60-80 kilometer en met het plan voor vandaag, ruim boven de 100 kilometer. Dit omdat tussen Lacanau-Ocean en Soulac voor ons weinig overnachtingsmogelijkheden aanwezig zijn, om de rit praktisch in te delen gezien de overtocht met de boot van Verdon naar Royan en het qua weer een goede dag lijkt te worden.
{CAPTION}

Bij La Typolia een bak koffie met een crêpe sucre genomen. Dit al na een 25 kilometer fietsen. Met het mooie weer en het plan voor de dag moet er meer gestopt worden dan we tot nu toe gedaan hebben. De rit is tot nu toe afwisselend en nog redelijk vlak. Nog tijdens de koffie break besluiten we in De lunch besluiten we in Carcan Plage te lunchen en boeken we ons hotel in Soulac. De rit tot de lunch is er een met flink wat klimmen. Bij 1 van de stops om de juiste afslag te bepalen wordt ik door 5-6 muggen lekgeprikt dus snel maar verder en in beweging blijven. Tijdens de lunch bij Le Galipo raken we in gesprek met onze buren. Een journalist uit Notting Hill en z’n vriend uit Lacanau. Deze gaf de tip om af te wijken van de Velodyssee route bij Montalivet. De route over de duinen was mooier. Met mooi zicht over de oceaan en de duinen in plaats van tussen de bomen. En wat een goede afwisseling was dat zeg. Want de route was na de mooie brede weg tot Hourtin-Plage eentonig. Kilometers lang recht fietspad met weinig variatie in de omgeving. Lekker vlak dus goed om snelheid te maken maar aantrekkelijk is anders. In de middag, met nog een kleine 20 kilometer te gaan, nog maar een bak koffie gepakt op het terras van Hotel L’Ocean 2 op de boulevard van Montalivet. Een welkome onderbreking en even ontspanning voor de schouders en de billen. Lekker in het zonnetje met klein briesje. En je zult begrijpen dat we na de koffie het advies dat we kregen tijdens de lunch graag wilden volgen. Inderdaad een mooi stuk langs de duinen met ocean view.
{CAPTION}

Voordat we ons hotel na bijna 117 kilometer gingen opzoeken, namen we eerst een welverdiend biertje op de boulevard van Soulac.

Next Post

Previous Post

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2024 X Walker

Theme by Anders Norén