X Walker

Walk your own way in life

Fiets Avontuur – Etappe 32

Calais – Westende

Vandaag gaan we na bijna vijf weken Frankrijk rijk verlaten. Vanuit Calais waar we ons ontbijt met thee bij Sophie eten gaan we richting de Belgische grens. Sophie is een gelegenheid met ideële doelstelling en waar minder ontwikkelden werk geboden wordt in de bakkerij, de bijbehorende winkel en café.
We beginnen bij Calais in een beschut stuk bos waar de route net nieuw lijkt. Na een uurtje pakken in Gravelines een bak koffie.
We zijn van plan voldoende breaks te nemen want we hebben de wind met kracht 4-5 in het begin redelijk tegen en we rijden in open vlaktes. Op de route naar Duinkerke volgen we het fietspad naast de D601 of rijden direct op dezelfde weg. Gelukkig is het daar meer beschut en de wind lijkt voor ons iets in de gunstige richting te draaien. Het gaat dus redelijk vlot. De laatste 5 kilometer naar onze lunch plek is een aparte fietsbaan. Fietst lekker maar de energie is er steeds meer uit. De lunch is op een goede plek alleen zit er een beetje zand in de gamba’s. Jammer.
De weg naar de grens loopt langs een oude spoorbaan en met weer de nodige beschutting. Ook al fietsen we door het duingebied, veel last van de harde wind hebben we niet. Het is een mooie rit met veel afwisseling qua omgeving en weg. Bij de grens stopt de Velomaritime en gaat over in de Kustroute. De EV 4 en EV 12 staan al een tijdje samen op de route borden.
{CAPTION}
De kuststrook waar je doorheen fiets is voor een groot deel bebouwd en levert beschutting als je achter de bebouwing blijft en op of langs de N34 rijdt. Dat doen we dan ook zoveel mogelijk omdat de wind zo aan de kust best nog stevig is en we wijken dus enigszins af van de route.
In De Panne nemen we voor het de middag nog een koffie met appeltaart en bepalen hoeveel we nog willen fietsen. Het wordt nog een kleine 20 kilometer naar een C-hotel in Westende.

Next Post

Previous Post

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2024 X Walker

Theme by Anders Norén